Beynimizin en verimli olduğu saatler

beyin

Beynimizin en verimli olduğu saatler

Gün içinde beynin biyolojik saatine göre hareket etmek performansı artırırken, zihin sağlığını da dengede tutar.

Sabahları esnemek, beyninize oksijen akışını artırır, beyninizi ve kaslarınızı uyandırmanın harika bir yoludur. Sabahları güne başlamadan önce 5-10 dakika vücudunuzu esnetin, gerilin, ayak uçlarınızda yükselin, ayaktayken eğilerek ayak parmaklarınıza dokunmaya çalışın. Bu esnemeler beyninize doğru oksijen akışını artıracaktır. Olumlu ve pozitif düşünme için bu anları iyi kullanın, böylece gün içinde stresle baş etmeniz kolaylaşacaktır.

Uyandığınızda, vücudunuzun tüm gece boyunca susuz kaldığı için acilen nemlenmeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle uyanınca hücrelerinizin canlanması ve çalışmaya başlaması için bir bardak su için.

Sabahları aç karnına egzersiz yapmak, depolanmış yağları yakmanıza yardımcı olur. Bu egzersizler yürüyüş gibi hafif egzersizler olmalı. Egzersizle birlikte salgılanan endorfin hormonu stresin azaltmasına ve ruh halinizin iyileşmesine yardımcı olur.

Güne başlama yiyecekleriniz için hamur işleri, beyaz ekmek ve şekerli tahıllardan kaçının çünkü bu gıdalar ile kendinizi zihinsel ve fiziksel olarak yeniden yorgun ve uykulu hissedersiniz.

Yapmanız gereken en önemli işi ilk olarak yapın. Beyninizin en aktif olduğu saatler sabah saatleridir. Sabahları dikkat seviyeniz ve stresle baş etme beceriniz daha yüksektir. Önemli toplantılarınızı, sınavlarınızı ve buluşmalarınızı sabah saatlerine ayarlayın.

Öğle yemeğinde tüm vitaminleri alabileceğiniz, aynı zamanda iyi mineral ve antioksidan kaynağı olan salatanız olsun. Yanında ızgara tavuk, hindi, fasulye, mercimek tüketebilirsiniz.

Öğle yemekleri bazen rehavete yol açabilir. Yemekten sonra biraz hava almak ve yürümek canlanmanıza ve yeniden odaklanmanıza yardımcı olur.

Öğle ve akşam yemeği arasında meyve, yoğurt, kuruyemiş, az miktarda bitter çikolata, kuruyemiş, vb. beyninizi aktif tutacak atıştırmalıklardır.

İşten ayrıldığınızda, işi geride bırakın.

Gece geç saatlerde yenilen yemekler vücutta iltihaplanmaya neden olabilir, yemek ve uyku arasında en az iki saat bırakma hastalık riskini azaltabilir. Bu yüzden akşam yemeğini geç vakitlere bırakmayın.

Yemeğine çorba ile başlayan insanlar genel olarak daha az yemek yer.

Televizyonla, akıllı telefonlarınızla vakit öldürmeyin. Ekranlar, uyku kalitenizi bozar ve beyninizi stresle yükler. Teknolojiden uzak bir akşam geçirip bu vakitlerinizi yeni bir hobi edinmek, sevdiğiniz bir dili öğrenmek gibi durumlar için kullanın. Yatmadan hemen önce öğrenilen bilgiler, uyurken beyninizde pekiştirilir.

Her gece 7-8 saat uyumayı hedefleyin. Yetersiz uyku ile güne başlamak, kilo alımı, diyabet ve yüksek tansiyonun yanı sıra daha yorgun, huysuz ve iştahlı olmanıza neden olur. Yatmadan önce bir bardak daha su için, rahatlamak için ılık bir banyo yapabilirsiniz veya yatakta kitap okuyarak sakinleşebilirsiniz. Yatak odanızdaki sıcaklık 23-24 derece olmalıdır. Karanlıkta uyuyun ve derin gece uykusundan faydalanmak için en geç saat 23:00 gibi yatın.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir