Abanın kadri yağmurda bilinir

yağmur şemsiye

Abanın kadri yağmurda bilinir

Abanın kadri yağmurda bilinir atasözünün anlamı nedir?

aba : Deve, öküz, at tüyü, keçi kılı veya koyun yününün sıkıştırılarak sertleştirilmesiyle ve dövülmesiyle yapılan kalın ve kaba kumaş veya bu kumaştan yapılmış yakasız ve uzun üstlük.

kadir : Değer, kıymet.

Her şeyin bir değeri vardır. Bir şeyin gerçek değeri kadri kıymeti, ona gerçekten ihtiyaç duyulduğu zaman ortaya çıkar.

Değersiz gibi görünen bazı eşyaların kıymeti ihtiyaç olduğu zaman anlaşılır. Giysinin değeri görüntüsünde değil, amacına uygun olarak kullanılmasındadır. Yağmurlu havada aba insanı ıslatmaz ve değeri anlaşılır.

Bir eşyanın, araç gerecin, bir dostun ya da bir ortamın değerini anlamamız için ille de ona ihtiyacımız olması gerekmez. Bazı şeylerin değeri, ihtiyaç olmadan da anlaşılmalıdır.

Daha önce kıymetsiz gibi görünen bir çok şeyin, çok ihtiyaç duyulduğu zamanla değeri anlaşılır ve kullanım zamanı geldiğinde değeri artar.

Örneğin, hasta olunca sağlığın, meşguliyet arttığında boş vaktin kıymeti daha iyi anlaşılır. Bolluk zamanında fazla önemsenmeyen iki dilim ekmek, kıtlık zamanında kıymete biner.

Her şeyin değerini kıymetini bilmek gerekir. Bir şeyin değeri ihtiyaç duyulduğunda ortaya çıkar. Her şeyin bir değeri vardır.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir